15.10.2019. 16:04
0
Ronaldo: Nisam opsjednut rekordima, sve se prirodno događa
Jedan od najboljih nogometaša današnjice Cristiano Ronaldo poslije 700. gola u karijeri poručio je da rekordi prirodno dolaze u njegovom slučaju.

Ronaldo je jubilarni pogodak postigao iz penala u porazu reprezentacije Portugala u Ukrajini (2:1) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020.

- Ne može bilo ko da dođe do ove cifre. Hvala saigračima i trenerima koji su mi pomogli da budem ovo što sam danas. Razočaran sam zbog poraza, ali i ponosan na ekipu -  rekao je Ronaldo.

As Juventusa podsjetio je da mu je Kijev i ranije ostao u lijepom sjećanju jer je na istom stadionu osvojio trofej Lige prvaka 2018. godine pobjedom nad Liverpulom (3:1) u finalu.

-  Koliko sam rekorda postavio? Ne znam. Želim da uživam u ovom trenutku i zahvalim se koji su mi pomogli da dođe do impresivnog skora. Rekordi prirodno dolaze, ne gledam ih, ali oni mene gledaju. Nisam opsjednut, sve se prirodno događa - rekao je Ronaldo, koji je postao tek šesti igrač koji je zabio 700 i više golova u karijeri. 

Prije njega su 700+ golova postigli Josef Bican (805), Romario (772), Pele (767), Ferenc Puskas (746) i Gerd Muller (735), prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.