27.11.2019. 20:10
6
Ćiro o selektorskoj poziciji: Niko me nije kontaktirao, ali nisam ni zainteresovan za taj posao
Nogometni savez Bosne i Hercegovine danas je potvrdio da Robert Prosinečki više nije selektor reprezentacije BiH.

Prosinečki je reprezentaciju BiH vodio nepune dvije godine, a s klupe odlazi nakon loše odrađenih kvalifikacija za Euro u kojima je završio na četvrtoj poziciji i ostao bez plasmana. Odmah nakon njegove smjene krenule su spekulacije o nasljednicima.

Kao najizgledniji kandidat za novog izbornika spominje se Safet Sušić, ali bosanskohercegovačkim medijima cirkulira još niz imena. Spominju se tako Dušan Bajević, Meho Kodro, Amar Osim, Husref Musemić i Milovan Rajevac, ali i bivši selektor Zmajeva Miroslav Ćiro Blažević.

U brojnim anketama na portalima u BiH Ćiro stoji jako dobro. Očito je da ga javnost još uvijek smatra pravim čovjekom za taj posao. Index.hr je kontaktirao Ćiru kako on vidi tu situaciju, a on nam je dao kratak komentar.

"Savez je jako pogriješio kada je smijenio Prosinečkog. On nije imao sreće, siguran sam da bi sve ispravio u sljedeće dvije utakmice, a oni su ga maknuli", rekao je Ćiro pa dodao:

"Nitko me nije kontaktirao, ali nisam ni zainteresiran za taj posao, prenosi S1.


(Admir Oručević)

6
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.