30.11.2019. 17:54
1
Štilić vodio Željezničar do velike pobjede u derbiju!
Glavni grad BiH je i nakon večerašnjeg 140. sarajevskog derbija ostao plave boje! Fudbaleri Željezničara su na Koševu i po drugi put u sezoni savladali ljute gradske rivale, fudbalere Sarajeva, a ponovo su Plavi slavili nakon preokreta. Ovaj put je bilo 3:1, a tako se tim Amara Osima vratio na prvo mjesto na tabeli.

Gradski rivali sada imaju isti broj bodova, ali Plavi imaju bolju gol razliku.

Čovjek odluke je u ovom derbiju definitivno bio Semir Štilić. Fantastični veznjak Plavih je zadavao glavobolje protivničkim fudbalerima, te je bio strijelac prvog i trećeg gola Plavih, dok je asistirao za gol Sulejmana Krpića.

Derbi je počeo veoma borbeno, sa nekoliko faulova u prvih nekoliko minuta, zbog kojih nijedan tim nije uspijevao razviti pas igru, piše scsport.ba

Loptu je u prvih desetak minuta više u nogama imao Željezničar, ali u 12. minuti je uslijedio napad Sarajeva, koji je donio prvi pogodak na utakmici.

Rahmanović i Hodžić su kombinovali na lijevoj strani, a ovaj drugi je ubacio loptu u kazneni prostor, gdje je Ahmetović fenomenalnom varkom tijela prevario Osmankovića i onda zatresao mrežu Kjosevskog za 1:0.

Nije to previše uzdrmalo Željezničar, koji već za dvije minute ozbiljno prijeti preko Štilića, koji šutira preko gola.

Fantastični veznjak Plavih je bio precizniji u 29. minuti. Tada je dosuđen slobodan udarac za Željezničar na 20 metara, loptu je namjestio Štilić i majstorski pogodio golmanov ugao za 1:1.

Do kraja poluvremena se nastavilo igrati jako agresivno, sudija Kaljanac je pokazao veliki broj žutih kartona, čak osam u prvom dijelu…

Željezničar nije mogao zamisliti bolje otvaranje drugog poluvremena, pošto je već u 47. minuti stigao do vodstva, a ponovo je sjajan potez napravio nevjerovatni Štilić.

On se na lijevoj strani fenomenalnu oslobodio dvojice čuvara, centrirao na drugu stativu, a tamo je loptu spreman dočekao Krpić, koji pogađa za 1:2.

Nakon toga se igralo uglavnom na sredini terena, što je odgovaralo ekipi Amara Osima, a prvu priliku u nastavku je Sarajevo imalo preko Ahmetovića u 59. minuti.

Išao je iskosa ka Kjosevskom, koji mu je sjajno skratio ugao i odbranio njegov pokušaj.

Veliku priliku je u 64. minuti propustio Oremuš, koji je zaobišao i Kjosevskog, ali je onda iskosa promašio potpuno prazan gol…

Kaznio je Željezničar ovaj promašaj Oremuša, a ponovo je u glavnoj ulozi bio Semir Štilić, koji jeu 69. minuti sjajno proigrao Veselinovića i izbacio ga oči u oči s Džafićem, a zatim ga ruši Hodžić i to je penal.

Odgovornost je preuzeo Štilić i postigao svoj drugi gol na utakmici za veliku prednost od 1:3.

Od tog trenutka Sarajevo nije uspijevalo da ozbiljnije zaprijeti golu Kjosevskog, a u 83. minuti je viđena sporna situacija u kaznenom prostoru bordo tima, kada je Veselinović tražio penal nakon duela s Lazićem. Kaljanac je odmahnuo rukom.

U 88. minuti je Sarajevo ostalo i s igračem manje na terenu, pošto je Šerbečić prekinuo jednu kontru Plavih, te zaradio drugi žuti karton.

Do kraja je ostalo 1:3 i Željezničar je upisao veliku pobjedu koja ga vraća na prvo mjesto na tabeli, kolo pred kraj jesenjeg dijela prvenstva.

U posljednjem kolu ovog dijela će Sarajevo gostovati Zvijezdi 09, dok će Plavi dočekati Velež.

(NAP/Amila Alijagić)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.