6.12.2019. 16:36
0
"Raduje nas da je i naša forma u usponu što smo pokazali u posljednja dva duela"
U posljednja četiri susreta nogometaši Tuzla Cityja ostvarili su dvije pobjede, remi i doživjeli su jedan poraz. Obje pobjede ostvarili su s 1:0 na domaćem terenu (Mladost i Čelik), a računajući i duel sa Slobodom (1:1), očito je da na Tušnju rijetko primaju golove – svega jedan u tri susreta.

Sutra im u goste dolazi "zahuktali" Široki Brijeg, ekipa koja je u posljednja tri susreta postigla sedam golova i primiče se gornjem dijelu tabele gdje se na četvrtom mjestu sa 31 bodom nalazi ekipa iz Simin Hana.

- Široki igra dobro u zadnje vrijeme, forma im je u usponu i očekuje nas težak i zahtjevan meč. Međutim, raduje nas da je i naša forma u usponu što smo pokazali u posljednja dva duela. Nadamo se dobroj igri i sutra, kako bi došli do povoljnog rezultata. A to je da uspješnu jesen okončamo pobjedom - rekao je šef stručnog štaba Elvir Baljić na današnjoj konferenciji za novinare, dodavši da je od njegovog dolaska na klupu Tuzla Cityja jedini kiks bio domaći poraz protiv Radnika.

Protiv Širokog Brijega Baljić ne može računati na povrijeđene Nermina Crnkića i Nemanju Zlatkovića, dok se u ekipu vraća Nemanja Stjepanović koji je pauzirao zbog žutih kartona.

Uime igrača očekivanja je iznio krilni napadač Budimir Šarčević, koji je u prošlom kolu, protiv Slobode, bio najbolji igrač susreta prema mišljenju novinara.

- Očekuje nas utakmica na teškom terenu. Vidjeli ste protiv Slobode kako je to sve izgledalo, a ni sutra neće biti bolje. Ipak, dat ćemo maksimum kako bismo osvojili tri nova boda i do proljeća ostali među vodećim ekipama prvenstva - zaključio je Šarčević.

Utakmica Tuzla City - Široki Brijeg igra se sutra na stadionu Tušanj u Tuzli od 13 sati.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.