19.12.2019. 9:07
0
Veliki sukobi demonstranata i policije ispred Nou Campa, navijači Barce opet pozivali na otcjepljenje Katalonije
Nije bilo golova u novom El Clasicu između Barcelone i Real Madrida.

Piše: Haris Ahbabović

Ipak, mnogo je bilo zanimljivije ono što se dešavalo mimo travnjaka Nou Campa. Utakmica je ranije odgođena zbog veliki protesta u Kataloniji, ali je policija i sinoć imala pune ruke posla.

Naime, demonstranti su se ispred stadiona sukobili sa policijom, a sukobi su trajali nekoliko sati.

Navijači na Nou Campu su prekinuli utakmicu tako što su počeli da ubacuju žute lopte na travnjak, što je napravljeno simbolički, jer žuta boja označava Kataloniju.

Također, konstantno su se pjevale pjesme koje aludiraju na otcjepljenje ove pokrajineod Španije, a nakon remija protiv Reala navijači su pozvali upravu i da smijeni trenera Ernesta Valverdea.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.