9.2.2020. 19:55
0
Bez pobjednika u derbiju Bundeslige
U 21. kolu njemačke Bundeslige fudbaleri Bayerna i Leipziga su remizirali, odigravši meč bez golova.

Iako je Bayern bolje otvorio utakmicu i imao loptu u svom posjedu, na prvu veću priliku čekalo se do 40. minute, kada je Lewandowski primio odličan pas i šutao u donji desni ugao, no jedan od protivničkih igrača mu je skrenuo šut.

U drugom dijelu utakmice, Leipzig je imao dvije šanse preko Tima Wernera i Marcela Sabitzera, no nije došlo do promjene rezultata.

U 54. minuti Upamecano je napravio faul u kaznenom prostoru, a sudija je pokazao na bijelu tačku. Ipak, nakon konsultacije sa VAR sobom, sudija je poništio odluku, jer su igrači Bayerna bili u ofsajdu.

Do kraja utakmice, Bayern je imao priliku da stigne do pobjede, no ostalo je 0:0.

Bavarci su i dalje prvi sa 43 boda, dok je Leipzig drugi sa bodom manje.


(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.