22.2.2020. 19:19
2
Velika pobjeda FK Sarajeva u golijadi na Koševu
FOTO: scsport.ba
Početak nogometnog proljeća na Koševu donio je pravu kišu golova, nakon koje je trijumf upisao aktuelni prvak i lider Premijer lige BiH.

Sarajevo je slavilo nad Tuzla Cityjem sa 6:2, iako početak meča nije djelovao obećavajuće za bordo tim.

Prvu ozbiljniju priliku na utakmici imao je Rahmanović, koji u petoj minuti glavom šutira tik pored gola gostiju, piše scsport.ba.

No, u 16. minuti hladan tuš za domaće navijače. Šarčević je odlično istrčao kontru ekipe iz Simin Hana te pogodio suprotni ugao gola Vladana Kovačevića za iznenađujućih 0:1.

To nije bilo sve od gostiju, jer su zatim odlične prilike imali Badji i Arežina, ali rezultat se ipak nije mijenjao sve do samog finiša prvog poluvremena. A zatim je uslijedio veoma “sadržajan” dio meča.

Prvo je Ahmetović lijepim golom glavom izjednačio u 40. minuti, a zatim je Badara Badji izazvao opšti metež. Tamnoputi napadač počeo se naguravati sa igračima Sarajeva nakon jednog oštrog starta, a zatim uhvatio Dupovca za vrat. Arbitar Zoran Grbić nije imao dileme te mu je pokazao crveni karton.

Ubrzo nakon što su ostali s igračem manje, gosti primaju novi gol. Dušan Hodžić je pokupio odnbijenu loptu nakon šuta Tatara i zatresao za preokret od 2:1 u 45. minuti.

Nakon odmora, Tuzla City se potpuno raspao. Prvo je Ahmetović u 48. minuti sjajno istrčao kontru i poentirao za 3:1, a vodstvo bordo ekipe povećao Tatar nekoliko minuta kasnije nakon sjajnog ubačaja Salčina.

Hasanović je zatim u 64. smanjio na 4:2, ali devet minuta kasnije Ahmetović zaključuje vlastiti hat-trick (5:2).

No, to ni izbliza nije kraj pljuska golova. Mustedanagić i Sušić su debitovali za Sarajevo ulaskom u igru tokom drugog poluvremena, da bi Sušić postigao i pogodak za ovacije na Koševu. Zanimljivo, penal je izborio Mustedanagić.

Bivši reprezentativac BiH pogodio je za konačnih 6:2 sa bijele tačke, što je izazvalo euforiju među navijačima.

(Patria)

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.