23.2.2020. 19:35
0
Arsenal u uzbudljivom meču pobijedio Everton
Arsenal je u sklopu 27. kola engleske Premijer lige na svom terenu pobijedio ekipu Evertona rezultatom 3:2.

Prvo je do vodstva došla ekipa Evertona i to u proj minuti pogokom Dominica  Calvert-Lewina. 
U 15. minuti naš reprezentativac Sead Kolašinac prilikom jednog skoka nezgodno je pao na glavu i rame. Nakon tri minute ukazivanja pomoći Kolašinac je zamijenjen, a u igru je ušao Bukayo Saka.

Arsenal je do izjednačenja stigao u 27. minuti kada je Eddie Nketiah  sjajno postigao pogodak u desni ugao Evertonovog gola za 1:1. 

Arsenal do preokreta dolazi u 33. minuti kad pogodak postiže Pierre-Emerick Aubameyang.

Everton je pred sami kraj prvog poluvremena stigao do izjednačenja. Igrala se sudijska nadoknada prvog poluvremena kada je Yerry Mina  uputio loptu u šesnaesterac Arsenala, a nakon što je odbrana "Topnika" loše reagirala, Richarlison uspio je poslati loptu iza leđa Lena i svojoj ekipi donijeti izjednačenje. 

Arsenal je do novog vodstvao došao u prvoj minuti drugog poluvremena. Savršenu dugu loptu poslao je Nicolas Pepe , Aubemejang je pratio i skočio visoko te glavom iz blizine zabio za, ispostavit će se, konačnih 3:2.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.