29.2.2020. 18:53
0
Sarajevo ponovno na vrhu tabele, savladali Borac u gostima
Ekipa Sarajeva pobijedila je Borac u Banjoj Luci rezultatom 2:0 u derbiju 21. kola Premijer lige BiH.
Na početku meča Borac je određivao ritam igre. Prvu prilki imao je Ćosić, ali je njegov udarac dobro odbranio Kovačević. Fudbaleri Sarajeva imali su dobru šansu u 11. minuti, kada je Ahmetovič uposlio Tatara, ali njegov udarac je izblokirala odbrana domaćih.

Lučić je imao još jednu dobru intervenciju nakon pokušaja Tatara, ali je u 42. minuti napravio kobnu pogrešku - lopta koju je uhvatio nakon pokušaja Tatara ispala mu je iz ruku i nesretno se otkotrljala iza njegovih leđa, donijevši tako vodstvo fudbalerima Sarajeva.

Zbog zapaljene razvodne kutije na reflektoru susret je prekinut na početku drugog poluvremena, a igrači su nakon dvadeset minuta prekida vraćeni na teren.

U nastavku meča fudbaleri Sarajeva igrali su znatno bolji fudbal. Imali su dvije velike prilike preko Tatara i Jukića, a u 72. minuti Tatar je pogodio za 2:0 i tako gotovo sigurno odredio pobjednika ovoga meča. Do kraja meča nije bilo novih pogodaka. 

FK Sarajevo ovom pobjedom se vratilo na prvo mjesto na tabeli, sa tri boda više od drugoplasiranog Željezničara.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.