8.3.2020. 19:30
0
United ponovo slavio u derbiju Manchestera: Liverpool sve bliži tituli
U velikom mančesterskom derbiju United je napravio iznenađenje i slavio je protiv Cityja rezultatom 2:0.

Iako je domaćinu na Old Traffordu znatno više trebala pobjeda u borbi za Ligu prvaka, gosti su bili favorit prije meča, no do trijumfa nisu uspjeli doći.

Ekipa Ole Gunnara Solskjaera je odigrala fantastično i zasluženo upisala trijumf. U prvom dijelu imao je veliku šansu Raheem Sterling da dovede Građane u vodstvo, no pogodio je stativu.

Tačno pola sata igre trebalo je Unitedu da postigne gol. U 30. minuti odličnu akciju odigrali su domaći, a nakon asistencije Brune Fernandesa, Anthony Martial je pogodio za vodstvo domaćih.

U nastavku su gosti bili nešto opasniji. Nakon ofsajda poništen je gol Sergija Aguera, a u finišu je veliku šansu imao i Gabriel Jesus, ali je David de Gea divno intervenisao.

Konačan rezultat, čak u sedmoj minuti nadoknade, postavio je Scott McTominay za veliko slavlje domaćih. Tako je United u oba premijerligaška meča slavio protiv gradskog rivala.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.