8.3.2020. 22:35
0
Juventus pred praznim tribinama nadigrao Inter u velikom derbiju Serie A
U velikom derbiju italijanske Serije A Juventus je rezultatom 2:0 slavio protiv Intera i tako velikog rivala udaljio od trke za Scudetto na ozbiljnu razdaljinu.

U tišini sablasno praznog Allianz stadiona snašao se bolje Juventus koji je zaigrao odlično onda kada je to najviše i trebalo. Podsjetimo, meč se odigrao bez prisustva publike zbog ogromnih problema koje na Apeninima imaju zbog korona virusa.

Meč je mnogo bolje otvorio Juventus i činilo se da gol visi u vazduhu u prvih dvadesetak minuta. Najbolju priliku imao je De Ligt nakon kornera, ali je Handanović odlično reagovao.

No, u drugom dijelu poluvremena Inter se probudio i počeo da prijeti, a prilike su propuštali Marcelo Brozović i Lautaro Martinez. Na odmor se otišlo bez pogodaka.

Vodstvo Juventusu donio je Aaron Ramsey u 55. minuti. Nakon udarca Cristiana Ronalda golman je odbio loptu, a spretno je reagovao upravo Velšanin i donio prednost svom timu.

Samo desetak minuta kasnije stvari su bile riješene. Paulo Dybala je napravio fantastičan dribling, te onda vanjskim dijelom kopačke pogodio nebranjeni dio mreže.

Do kraja je Antonio Conte pokušao sa izmjenama, ali one nisu donijele rezultat, pa je Juventus slavio i vratio se na čelo Serije A sa bodom više od Lazija i čak devet u odnosu na Inter.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.