11.3.2020. 22:54
0
PSG nadoknadio zaostatak iz prve utakmice i pred praznim tribinama izborio četvrtinu finala
Ekipa Paris Saint Germaina nadoknadila je deficit iz prve utakmice i rezultatom 2:0 slavila protiv Borussije Dortmund za plasman u četvrtfinale Lige prvaka.

Borussia je u prvom meču na svom terenu slavila rezultatom 2:1, pa je bilo jasno da ćemo dramu gledati i u revanš susretu koji je večeras odigran pred praznim tribinama na Parku prinčeva.

Odmah su Parižani krenuli ofanzivno ka golu Nijemaca. Prvu veliku priliku propustio je Edinson Cavani u 25. minuti kada mu je Roman Burki odlično odbranio udarac.

No, svega tri minute kasnije PSG je došao u vodstvo. Nakon jednog kornera Neymar se dobro snalazi i pogađa za vodstvo domaćina.

Kada su svi očekivali kraj prvog dijela, dvojica Španaca u domaćem timu iskombinovali su gol. Pablo Sarabia je asistirao Juanu Bernatu za 2:0.

U nastavku su gosti krenuli na sve ili ništa i imali veći broj šuteva, no to nije davalo rezultat.

Pored toga, PSG je imao najbolju šansu u drugom dijelu. Udarac Angela Di Marije iz slobodnog udarca Burki je nekako odbio u korner.

Šansu je u nastavku dobio i Kylian Mbappe, koji je imao problema sa gripom, no nije uspio napraviti nešto više. No, nije bilo ni potrebe jer su domaći ostvarili pobjedu za plasman u četvrtfinale.

Za kraj, važno je napomenuti da je u posljednjim trenucima meča isključen Emre Can nakon što je dobio direktan crveni karton zbog konflikta sa Neymarom.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.