26.3.2020. 13:16
0
"Transferi nakon koronavirusa neće više prelaziti preko 100 miliona eura. Šarlatani su oni koji žele da se vratimo na terene"
Bivši predsjednik Bayerna iz Münchena Uli Hoeness vjeruje da nakon pandemije koronavirusa transferi u nogometu u bliskoj budućnosti neće prelaziti 100 miliona eura.

Pandemija koronavirusa ekonomski je pogodila sve lige svijeta, pa tako i njemačku Bundesligu. Utakmice su suspendovane do početka aprila, međutim očekuje se da će se suspenzija produžiti barem do 30. aprila, prenosi ESPN.

Njemački klubovi zarađuju od ulaznica, prijenosa i sponzora, međutim Hoeness ističe da će zarada ovisiti o tome da li će se utakmice uopšte igrati u ovoj sezoni. 

- Utakmice bez gledalaca ipak donose zaradu od tv prijenosa i ako se to desi, riješit ćemo egsistencijalne probleme za sezonu 2019/20. Međutim, ako se utakmice ne budu igrale do Božića, kako ukazuju najgore prognoze, cijela liga će doći pod znak pitanja. Vjerujem da će se dosta stvari u nogometu promijeniti, kao što su transferi igrača vrijedni više od 100 miliona eura - objašnjava Hoeness.

Dodaje da je u ovom trenutnu potrebno čekati razvoj situacije s pandemijom koronavirusa, te da su oni koji prognoziraju prerani povratak nogometa "šarlatani".  

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.