2.4.2020. 14:05
0
Son ipak otišao na odsluženje vojnog roka
Južnokorejski napadač član Tottenhama Son Heung-min (27), kojem je klub dopustio povratak u domovinu krajem marta, počet će u aprilu obuku za marinca kako bi ispunio svoju vojnu obavezu, javljaju u četvrtak južnokorejski mediji.

Son će se priključiti kampu marinaca na otku Jeju 20. aprila kako bi tamo mogao slijediti temeljnu obuku, javlja južnokorejska agencija Yonhap.

On je, zahvaljujući zlatnoj medalji osvojenoj na Azijskim igrama 2018. u Indoneziji, bio izuzet iz obavezne vojne službe koja traje gotovo dvije godine što mu je moglo ugroziti nogometnu karijeru.

Zbog zlata osvojenog u finalu pobjedom nad Japanom (2-1) dopušteno mu je da svoju vojnu obavezu ispuni kroz obuku od samo tri sedmice i kroz 500 sati rada za opće dobro.

Službeni Seul odobrava izizetke od vojne obaveze pobjednicima na Azijskim igrama kao i osvajačima olimpijskih medalja te istaknutim umjetnicima.

Son koji je povrijeđen od sredine februara, krajem martaje dobio "zeleno svjetlo" od kluba da se vrati u domovinu zbog "osobnih razloga" nakon što je u Engleskoj prekinuto prvenstvo zbog pandemije koronavirusa. On je 16. februaraslomio ruku na utakmici protiv Aston Ville, prenosi Sport klub.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.