6.4.2020. 8:19
0
UEFA nije za prekid takmičenja, žele da se prvenstva okončaju, pa makar se igrala i u ljeto bez publike
Evropska fudbalska federacija (UEFA) javno je zaprijetila svim članicama da će ostati bez nastupa u evropskim takmičenjima ako prekinu prvenstva zbog pandemije koronavirusa.

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin nezadovoljan je činjenicom da su u Belgiji odlučili da prekinu prvenstvo i upozorio je ostale članice da će ostati bez evrpskih takmičenja ako to učine.

"Smatram da to nije dobra odluka. Belgijanci i federacije koje odluče da naprave isto mogle bi ostati bez nastupa u evropskim takmičenjima naredne sezone", rekao je Čeferin za ZDF.

“Naša je želja je da se sva prvenstva okončaju, pa čak i da se igra tokom ljeta i iza zatvorenih vrata. Fudbal nije isti bez navijača, ali bolje ga je barem gledati na TV-u. To ljudi žele i mi razmišljamo da se sezona nastavi tokom jula i augusta", jasan je bio prvi čovjek evropske kuće fudbala. 

Belgijanci su odlukom Upravnog odbora lige odlučili da prekinu prvenstvo i da titula pripadne Club Bruggeu, ali 15. aprila će se održati sjednica Skupštine na kojoj će se odluka morati potvrditi. 

(NAP)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.