23.5.2020. 19:20
0
Dobre vijesti: Primera može da se nastavi od 8. juna
Premijer Španije Pedro Sanchez objavio je danas da će fudbalsko prvenstvo Španije - Primera, moći da se nastavi od 8. juna, a prve utakmice će najverovatnije biti igrane četiri dana kasnije.

Fudbaleri su nedavno počeli da treniraju individualno ili u  menjim grupama, a prije nastavka prvenstva svi će morati da se testiraju na koronavirus, javljaju strani mediji.

Šampionat Španije je prekinut 12. marta, kada je proglašeno vanredno stanje u državi zbog epidemije koronavirusa. Poslije 27. kola u vodstvu je Barcelona sa dva boda više od Real Madrida.

Za sada nije poznato kakve zdravstvene mjere će biti primjenjene kada se nastavi prvenstvo, ali je gotovo izvjesno da neće moći da se igra pred navijačima.

"Utakmice će se igrati pod uslovima koji garantuju maksimalnu bezbjednost svih učenika, a detalji će biti naknadno utvrđeni", rekao je Sanchez. 


(Patria) 

Sport
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.