4.6.2020. 10:29
0
Povrijedio se Lionel Messi, Barcelona sve pokušala sakriti od medija
Finansijski problemi zbog unosnih ugovora njenih zvijezda čini se da i nisu jedini za Barcelonu, nakon što je u utorak sve šokirala povreda Lionela Messija.

Najveća zvijezda Barcelone u utorak je osjetila jake bolove u aduktoru desne noge i odmah nakon toga zakazana je magnetna rezonanca, prenosi španska TV3.

Samo deset dana prije nastavka La Lige Barcelona se tako našla u nezgodnoj situaciji. Argentinski napadač mogao bi propustiti start, a to je samo po sebi znak za uzbunu u klubu.

Problem je što Messijevo odsustvo s treninga u srijedu nije bila mjera predostrožnosti kako bi ga se spriječilo da ne opterećuje mišiće, što je zvanična verzija kluba, već zbog ozbiljnije povrede koja se pokušava umanjiti, prenose španski mediji.

Jasno je da će u Barceloni poduzeti sve moguće mjere kako bi argentinski napadač bio spreman do 13. juna, no i ako bude spreman, pitanje je kako će podnijeti 11 prvenstvenih utakmica u pet sedmica.

Messija ove godine nisu štedjele povrede. Odmah na početku sezone zaradio je povredu na treningu, a obnova iste povrede udaljilo ga je s terena na dva mjeseca.

Nova povreda možda i nije toliko ozbiljna, ali ostavlja mu puno manje vremena da se potpuno oporavi i riskira se obnovu iste, s obzirom na to da se očekuje naporan raspored utakmica u borbi za titulu.
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.