25.6.2020. 18:26
0
Ako Man. City večeras ne pobijedi Chelsea u gostima, Liverpool je novi šampion Engleske!
Man. City će večeras na Stamford Bridgeu igrati derbi 31. kola engleske Premier lige protiv Chelseaja.

Piše: Haris Ahbabović

Chelsea je tim koji se bori za ulazak u Ligu prvaka naredne sezone i na dobrom je putu, jer ima dva boda više od Manchester Uniteda koji je peti, ali i utakmicu manje.

Sa druge strane, izvjesno je da će ekipa Pepa Guardiole ove sezone okončati prvenstvu na drugom mjestu iza Liverpoola, a ukoliko Građani večeras ne pobijede u Londonu, Liverpool će i zvanično postati novi prvak Engleske, prvi put nakon čak 30 godina.

Naime, do kraja šampionata bi ostalo sedam kola (21 poen), a sada je razlika između Liverpoola i Man. Cityja čak 23 poena. Računica je jasna, u slučaju da Građani ne pobijede, Redsi su novi prvaci Engleske.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.