2.7.2020. 23:12
0
Špalir pa četiri gola za šampione iz Liverpoola
Bivši šampion dočekao je nove prvake aplauzom, a ispratio ih sa četiri gola u mreži.

Redsi su jasno bili potpuno van meča, proslavili su nakon prethodnog kola titulu, pa je od starta bilo jasno da ovaj derbi mnogo više znači Cityu.

Na prvi gol se čekalo do 25. minuta. Srerlinga je srušio Gomez, a de Bruyne pogodio sa penala.

Deset minuta nakon toga, Građani su odigrali sjajan kontranapad, Foden je odigrao loptu za Sterlinga, a on pogađa za 2:0 i tako donosi veliku prednost svom timu.
Foden pred kraj prvog poluvremena, iz još jedne briljantne kontre Guardioline ekipe postiže novi gol, treći za Manchester City i tako donosi veliku prednost svom timu na poluvremenu.

Igrala se 66. minuta kada je Sterling pronašao prostor za udarac i poslao loptu ka golu. Ipak, nju je na putu do mreže dirao Oxlade-Chamberlain, pa je igraču Liverpoola pripisan autogol za konačnih 4:0.

Do kraja meča Liverpool nije uspio stići do gola kojim bi barem ublažio poraz.



(Lejla Trle) 








0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.