3.7.2020. 9:26
0
Znate li koji fudbaler je najbolji golgeter ikada među odbrambenim igračima: Sergio Ramos još nije ni među top 5
Sergio Ramos nedavno je postao najbolji strijelac u historiji španskog fudbala kada su odbrambeni fudbaleri u pitanju.

Piše: Haris Ahbabović

Ramos je do sada u klupskoj karijeri postigao 100 golova, dok je za reprezentaciju Španije postigao 21 gol. Međutim, Ramos je i dalje daleko od najboljih strijelaca ikada kada su u pitanju odbrambeni fudbaleri.

Ubjedljivo najbolji strijelac među odbrambenim fudbalerima, u historiji fudbala, je legendarni holandski fudbaler, Ronald Koeman. Koeman je, igrajući za PSV, Barcelonu, Groningen, Ajax i Feyenoord, kao i selekciju Holandije, postigao čak 253 gola.

Na drugom mjestu je Argentinac Daniel Passarella sa 175 golova, dok je treći Fernando Hierro sa 163 golova. Laurent Blanc je četvrti sa 153 golova, dok je peti Graham Alexander sa 130 postignutih golova. 

Ramos je za sada na šestom mjestu sa 121 golom.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.