8.7.2020. 8:12
0
Čudo na San Siru: Nezapamćen preokret Milana protiv Juventusa
Nezapamćen preokret napravili su Rossoneri. Juventus je imao dva gola prednosti, ali je zatim potpuno stao i to je domaći tim maksimalno iskoristio za nevjerovatnu pobjedu.

Prvo poluvrijeme nije donijelo previše lijep fudbal. Bilo je pokušaja, ali ništa značajno se nije desilo i na odmor se otišlo bez golova (0:0).

Ipak, u nastavku smo gledali zaista nevjerovatan meč sa nestvarnim preokretom kreiranim od Milana.

Juve je odlično ušao u nastavak. Povela je Stara dama s 0:1 u 47. minuti nakon čudesnog gola Rabiota koji je zabio nakon što je prošao pola terena.


Samo šest minuta kasnije Cristiano Ronaldo pogađa za 0:2. Pobjegao je odbrani Milana i zabio je sigurno za 0:2 i činilo se kako je priča u ovom susretu završena.


Međutim, poklonjeni penal od Bonuccija vratio je Rossonere u život. U 62. minuti Zlatan Ibrahimović pogađa za 1:2, a zatim dolazi do velikog preokreta.


Četiri minute kasnije Kessie pogađa nakon odlične akcije za 2:2, a samo minut kasnije Leao koristi neopreznost odbrane Juventusa i pogađa za 3:2.



Igrači Juventusa su djelovali izgubljeno. Koristili su Rossoneri svaku šansu da ugroze gol Stare dame, a u 81. minuti Ante Rebić je pogodio za 4:2.


Do kraja se rezultat nije mijenjao i ostalo je 4:2 za ekipu Milana koja je nastavila s fantastičnim rezultatima.

 

 

 

(Nermana Crnčalo)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.