3.8.2020. 12:23
1
Antonio Conte zbog Edina Džeke odlazi iz Intera
Antonio Conte mogao bi nakon samo godinu dana napustiti Inter. U emotivnom ispadu nakon 2:0 pobjede kod Atalante u posljednjem kolu Serie A, nakon što je Nerazzurre doveo do drugog mjesta (na kraju s bodom manje od prvaka Juventusa), žestoko se žalio na situaciju u klubu.

Prvo se pretpostavljalo da bijes proizlazi iz toga što igrači i on nemaju zaštitu čelnika pa iz svlačionice u javnost cure važne informacije, međutim, Calciomercato piše kako su problemi još dublji jer Conte ranije nije dobio igrače koji je želio.

Conte je htio novog sportskog direktora i svoje igrače, nije ih dobio

Primarne želje, pored igrača koje je dobio, bili su mu Edin Džeko, N'Golo Kante i Arturo Vidal, no u ekipu je dobio Diega Godina, Valentina Lazara i Christiana Eriksena.

Osim toga, ekipa mu je bila puna mladih igrača poput Nicoloa Barelle, Stefana Sensija i Alessandra Bastonija pa je Conte svojevremeno davao izjave poput "ako mislite osvajati prvenstvo s dječacima, u krivu ste."

Tu je u početku nastao čvor sa sportskim direktorom Peitrom Ausilijem - Conte je na toj poziciji htio svog prijatelja koji je u Parmi, Danielea Faggiana, međutim, čelnici kluba nisu htjeli mijenjati Ausilija s kojim je dobru saradnju razvio i Giuseppe Marotta, generalni direktor Intera i bivši sportski direktor Juventusa koji je i tamo sarađivao s Conteom.

Kinezi ljutiti, Conte uništio atmosferu.

Nakon pobjede u Bergamu baš je Marotta javno čestitao svom suradniku Ausiliju što je Contea još više i jače natjeralo na emotivni ispad.

Danas je u Interu haos - otac i sin Zhang, gazde kluba, ljutiti su zbog ponašanja čovjeka kojeg po sezoni plaćaju 11 miliona eura. Atmosfera u klubu je postala trula i očekuje se da napusti klub.

Naslijediti bi ga mogli, prema prvim informacijama, Massimiliano Allegri ili Mauricio Pochettino. Prednost ide prvom zbog spomenutog Marotte koji je Allegrija doveo u Juventus baš nakon što je Conte, zbog sličnih razmirica s upravom, ljutito pobjegao iz kluba 2014. godine, prenosim S1.


(Admir Oručević)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.