9.8.2020. 20:53
0
Vlada u Rimu odlučila: Poznati detalji utakmice Lige nacije između Italije i BiH
Vlada u Rimu dala je zeleno svjetlo za duel UEFA Lige nacija između fudbalskih reprezentacija Italije i Bosne i Hercegovine u Firenci. Gledaocima neće biti dozvoljen ulazak na stadion Artemio Franchi.

Italijanska vlada složila se da dvoboj Lige nacija između Italije i Bosne i Hercegovine održi kako je i planirano - 4. septembra na stadionu Artemio Franchi. Tako će "Zmajevi" biti prva reprezentacija koja će igrati na Apeninima od izbijanja pandemije koronavirusa krajem februara.

Vlada u Rimu također je suspendovala zahtjev za karantinom igrača iz zemalja sa velikim brojem zaraženih poput BiH. To znači da će se puleni Duška Bajevića morati samo podvrgnuti davanju brisa kako bi dokazali da nisu zaraženi virusom Covid-19. 

Inače, Vlada Italije produžila je mjere protiv koronavirusa do 7. septembra. Navijačima dotad nije dozvoljen ulazak na stadione. Čelnik italijanskog fudbalskog saveza Gabriele Gravina pozdravio je odluku vlade da dopusti odigravanje meča u Firenci.

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.