31.8.2020. 22:06
0
Borac savladao Krupu rezultatom 3:1
FK Borac je večeras ugostio FK Krupa u susretu sedmog kola Premijer lige BiH i lakše od očekivanog, rezultatom 3:1, ostvario pobjedu.

Borac je odigrao sjajan meč i četvrtom pobjedom uspio da se probije na vrh premijerligaške tabele iako ima isti broj bodova kao i Željezničar (12). Banjalučani su postigli više golova od tima s Grbavice, s tim da Željo nije još odigrao svoj meč 7. kola protiv Zrinjskog.

Tim Vlade Jagodića je od početka nametnuo svoj stil igre, jasno pokazavši svoje namjere u večerašnjem meču i samo je bilo pitanje kada će se zatresti mreža gostiju iz Krupe na Vrbasu.

Dogodilo se to u 17. minuti. Almedin Ziljkić je postigao fantastičan pogoda s vrha kaznenog prostora nakon dodavanja Gorana Zakarića.

Imala je i Krupa dvije prilike preko Golubovića, zatim Mandić u 39. minuti promašuje loptu na pas razigranog Golubovića, ali je ostalo 1:0 na poluvremenu.

Sredinom drugog dijela Stojan Vranješ postiže treći ovosezonski gol i to glavom nakon ubačaja Zakarića, da bi nekoliko minuta kasnije Zakarić izborio penal, a Vranješ isti pretvorio u pogodak. Četvrti u sezoni, pa se tako na listi strijelaca izjednačio sa Mustafom Mujezinovićem iz Željezničara.

Petnaestak minuta prije kraja Aćimović postiže utješni gol za Krupu, ostaje 3:1 i Borac ostvaruje značajna tri boda i preuzima vrh tabele ispred Željezničara. Pred ekipom Vlade Jagodića je sada pauza, a onda teko gostovanje na Koševu ekipi Sarajeva.

Vranješ s dva gola i Zakarić s tri asistencije dobro su počastili i brojne Fantasy igrače, ali ujedno 'gurnuli' Željezničar s vrha Premijer lige, pa će tako Borac biti prvi tokom reprezentativne pauze i naredne dvije sedmice.

 
BoracKrupa
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.