25.9.2020. 16:05
0
Messi zbog Saureza nastavlja ratovati s Barcom, oglasio se i Neymar
Argentinski nogometni majstor Lionel Messi nastavlja ratovati s vodstvom Barcelone. Ovoga puta zbog odlaska Luisa Suareza, piše Hina. Messi nije skrivao razočaranje načinom na koji se vodstvo Barcelone ponijelo prema urugvajskom napadaču kojeg su na Camp Nou prekrižili i karijeru će po svemu sudeći nastaviti u Atletico Madridu.

"Zaslužio si oproštaj koji bi pristajao jednom od najvažnijih igrača u povijesti kluba. Nisi zaslužio da te potjeraju kao što su to napravili. Ali istina je da me to ne iznenađuje više“, napisao je Messi u emotivnoj oproštajnoj objavi na Instagramu. 

"Bit će mi teško gledati te u drugom dresu i još teže igrati protiv tebe. Želim ti sve najbolje na tvom putu. Vidimo se uskoro, prijatelju," poručio je Argentinac. 

Njegovu objavu komentirao je i Brazilac Neymar koji je za Barcu igrao od 2013. do 2017. zajedno s Messijem i Suarezom. "Ne razumijem kako se takve odluke mogu donijeti," komentirao je napadač francuskog prvaka PSG-a. 

Suarez je za katalonskog velikana igra od 2014. do 2020. godine upisavši 283 nastupa i 198 golova. Samo su Messi (634) i Cesar (232) zabili više u povijesti kluba. S Barcelonom je osvojio 13 trofeja pri čemu Ligu prvaka (2015) i četiri prvenstva. Međutim, novi trener Ronald Koeman otpisao je 33-godišnjeg napadača. Danima se pisalo kako će karijeru nastaviti u Juventusu, no transfer je propao što je iskoristio Diego Simeone koji je odmah reagirao i Urugvajac je sada pred potpisom ugovora za Atletico. 


(Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.