17.10.2020. 21:01
0
Bordo tim nastavio pobjednički niz: FK Sarajevo zadržalo prvu poziciju na tabeli
Fudbaleri Sarajeva u derbiju 11. kola slavili su rezultatom 2:0 protiv Širokog Brijega i tako dodatno učvrstili prvu poziciju na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine.
Utakmica nije imala dobru uvertiru, makar kada je gostujući tim u pitanju. Trener Toni Karačić je za meč prijavio svega 13 igrača zbog bolesti i nedostupnih fudbalera, nakon čega je uzaludno tražena i odgoda duela.

No, meč je odigran i na Koševu je bilo šta da se vidi, iako nije bilo golijade.

Sarajevo je inicijativom otvorilo meč, ali većih uzbuđenja nije bilo do 20. minute. Tada je Krste Velkoski napravio sjajan prodor, stigao sam ispred golmana Zlomislića, ali čuvar mreže gostiju odlično brani.

Nastavio je domaći tim sa dobrom igrom, a onda su prijetili Hrvoje Miličević iz slobodnog udarca, kao i još jednom Velkoski, ali bez promjene rezultata.

U 39 minuti konačno smo vidjeli pogodak. Velkoski je ubacio iz kornera, a Haris Handžić je glavom donio prednost Sarajevu koju su domaći zadržali do poluvremena.

U nastavku je bilo evidentno da Široki Brijeg nema mnogo snage da zaprijeti domaćem timu. Igrao se 68. minut kada je domaćem timu poništen gol zbog diskutabilno dosuđenog ofsajda, a strijelac je bio Andrej Đokanović.

Još jednu veliku šansu večeras inspirisani Velkoski je imao u 74. minuti, ali je i ovaj put odbrana širokog odradila zadatak. Sve je riješeno u 80. minuti kada su domaći postigli drugi gol.

Amar Rahmanović je napravio vrlo dobar prodor, imao i malo sreće da mu se u noge odbije lopta, ali je onda vrlo lijepo matirao ovaj put nemoćnog Zlomisilća.

Ostalo je 2:0 tako da je Sarajevo upisalo novi trijumf, šesti uzastopni u Premijer ligi. S druge strane Široki Brijeg, koji je zaista bio desetkovan večeras na Koševu, nije imao snage za više od časnog poraza.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.