22.10.2020. 21:24
0
Rijeka izgubila od Real Sociedada u 93. minuti
Nogometaši Rijeke otvorili su nastup u F grupi Europske lige domaćim porazom od Real Sociedada sa 0:1, dok je u drugom susretu ove grupe nizozemski AZ Alkmaar na gostovanju identičnim rezultatom pobijedio Napoli.

Protiv trenutačno vodećeg sastava španskog prvenstva Rijeka je odigrala odlično prvo poluvrijeme tokom kojega je imala i izglednije prilike za pogodak, ali u nastavku bila je prisiljena braniti se te je umalo i uspjela sačuvati svoju mrežu netaknutom.

Prvu priliku na utakmici imali su Riječani u 14. minuti. Pavičić se domogao lopte na desnoj strani gostujućeg kaznenog prostora te zapucao prema vratima, ali loptu je Alex Remiro uspio odbiti, ali samo do Kulenovića koji je odmah uputio novi udarac prema golu, vratar gostiju krajnjim je naporom zaustavio i taj pokušaj.

Gosti su prvi put zaprijetili Nevistiću u 24. minuti. Oyarzabal je zapucao s više od 20 metara, riječki golman je vršcima pristiju obranio loptu koja je išla u sam ugao, a na odbijenu loptu David Silva nije najbolje reagirao pa je Nevistić zaustavio i njegov pokušaj.

Do kraja prvog poluvremena oba su sastava pogodila okvir gola. Prvo je Le Normand u 26. minuti utrčao iz drugog plana te glavom poslao loptu na vrh prečke, da bi u 38. minuti Rijeka imala sjajnu situaciju. Nakon što je kapetan Andrijašević u 38. minuti odlično povukao loptu sa sredine igrališta i dodao Lončaru na lijevoj strani uslijedio je jak udarac sa 15-ak metara, ali u vanjski dio prečke.

U drugom poluvremenu do izražaja je došla bolja fizička pripremljenost gostujućeg sastava koji je preselio igru na Rijeku polovicu. Portu je u 56. minuti pucao iskosa s desne strane u suprotni, kut, no Nevistić je vršcima prstiju skrenuo loptu u korner, Elustondo je u 71. minuti pucao glavom, a Rijekin je vratar ponovo bio na mjestu.

Najveću priliku gosti su propustili u 83. minuti kada je Merino odlično proigrao svog kapetana Oyarzabala koji se ubacio iza Rijekine obrane, kada se očekivala sigurna realizacija gostujući je napadač s pet metara pogodio prečku. Novu priliku Real Sociedad je stvorio u 88. minuti kada je pokušaj Monreala s lijevog krila obranio Nevistić. Pritisak gostiju u samoj završnici nastavio se i u 89. minuti kada je Willian Jose neometan glavom s pet metara promašio gol.

Ipak, Rijeka više nije mogla zadržati loptu na više od dva dodavanja, a veliki pritisak Real Sociedada na kraju je donio i pogodak. Veteran David Silva odlično je proigrao Merina na lijevom krilu, uslijedila je povratna lopta u sredinu kaznenog prostora gdje je natrčao Bautista koji je preciznim udarcem uspio svladati Nevistića.


Rijeka će u 2. kolu za sedam dana gostovati u Nizozemskoj kod AZ Alkmaara, dok će Real Sociedad ugostiti Napoli.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.