31.10.2020. 19:01
0
Bilbija hat-trickom srušio Velež
Velež je bio taj koji je dominirao u prvom poluvremenu ovog meča. Krenuo je tim Feđe Dudića ofanzivno prema golu Zrinjskog, a prvi je prijetio Radova udarem u četvrtoj minuti meča.

Potom je u 12. minuti Cvijanović odlično šutirao, Brkić fantastično brani, a zatim jedna greška Samira Zeljkovića u odbrani Rođenih donosi gol za Plemiće.

Filipović je ukrao loptu Zeljkoviću u kaznenom prostoru, ovaj ga ruši, a sudija Peljto pokazuje na bijelu tačku. Nemanja Bilbija preuzima odgovornost i zabija za 1:0.

Velež nakon primljenog gola nastavlja sa žestokim napadima ka golu domaćeg tima. Imali su apsolutnu dominaciju na terenu, a u 32. minuti Brkić još jednom spašava domaće. Radović ubacuje, Anđušić gađa glavom, Brkić fenomenalno brani.

Nisu Rođeni do kraja prvog dijela uspjeli iskoristiti terensku nadmoć. Nije bilo prilika u ostatku poluvremena i na odmor se otišlo vodstvom Zrinjskog od 1:0.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Zrinjski povećava prednost. Ivančić ubacuje, a Nemanja Bilbija majstorski pogađa za 2:0.

Uzalud je Veležu bila terenska nadmoć. Rođeni su nakon primljenog drugog gola pogodili i prečku preko Anđušića i jednostavno večeras nisu imali sreće.

Sedam minuta kasnije novi gol u mreži Rođenih. Ponovo je Bilbija zabio pored uspavane protivničke odbrane i kaznio je lošu reakciju Bobića za visokih 3:0.

Potom se igra umirila. Nije ni Velež imao više snage da konstantno juri naprijed, a domaći su itekako bili zadovoljni rezultatom i nije bilo potrebe da bezglavo napadaju. 

Velež je u 81. minuti uspio da dođe do gola. Radovića u kaznenom prostoru ruši Ćorluka, Peljto pokazuje po drugi put danas na bijelu tačku, a Fejsal Mulić precizno pogađa za 3:1.

To je bio i konačan rezultat meča iako su oba tima imala nekoliko dobrih šansi za promjenu rezultata.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.