14.11.2020. 11:18
0
Hadžibegić: Nemamo poseban pritisak, svjesni smo situacije
Fudbalska reprezentacija Crna Gora u pretposljednji meč ovog takmičarskog ciklusa Lige nacija - grupa C, ulazi bodovno poravnata sa Luksemburgom, koji ima bolji međusobni skor, a koji u istom terminu gostuje Kipru.

 

- Nemamo poseban pritisak, svjesni smo situacije - rekao je selektor Faruk Hadžibegić.

Neibičan meč odigrat će danas crnogorska fudbalska reprezentacija. Gostuje u Hrvatskoj, a igra sa Azerbejdžanom (18 časova), Jasno je da Luksemburg nije apsolutni favoriti protiv Kipra, ali to nije ni Crna Gora protiv Azerbejdžana, iako je relativno lako slavila prošlog mjeseca u Podgorici 2:0. Tada je rani gol Stevana Jovetića otvorio put ka pobjedi. 

Samo želim tri boda, a svaka je utakmica različita. Radili smo ozbiljno, sa idejom da pobijedimo i nadam se da ćemo naći rješenje kao što smo uradili u Podgorici, kazao je selektor Crnogoraca.

Crna Gora danas neće biti kompletna - dva igrača su van kombinacija zbog koronavirusa, Simić nema pravo igranja, Vukčević je povrijeđen.

- Žao mi je što nismo kompletni, izgubili smo još jednog igrača zbog koronavirusa. Međutim, noramo da zaboravimo na probleme, da se prilagodimo višoj sili. Pokušavamo da sporedne probleme zanemarimo i da budemo optimisti. Zadovoljan sam angažmanom igrača i motivom da ostvare rezultat koji nas interesuje, naglasio je Hadžibegić.

Vratio se Stefan Mugoša, koji nije igrao od novembra prošle godine.

- Njegovo prisustvo daje novu soluciju, veliki je plus što je sa nama. Od kada smo prošle godine završili kvalifikacije ua Evropsko prvenstvo, želimo da nastavimo pozitivnu dinamiku između nas. Želimo i da širimo krug reprezentativaca, i ja svjesno ulazim u taj rizik", rekao je Hadžibegić za Vijesti.me. 

 
 
 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.