15.11.2020. 19:39
0
BiH poražena od Nizozemske u Amsterdamu
Zmajevi su dobro otvorili utakmicu i imali sjajnu priliku u petoj minuti kada je Pjanić dobro šutirao, ali je lopta otišla pored gola. Već u narednom napadu Nizozemci su nas kaznili za promašaj.

Dumfries je odlično prošao po desnoj strani i ubacio u sredinu, a sam ispred praznog gola naše selekcije našao se Wijnaldum koji bez puno problema pogađa za 1:0.

Dobru priliku naš tim je imao i u 13. minuti. Ponovo je u centru pažnje bio Pjanić koji je ostao sam na nekih 16 metara, ali je loše šutirao i lopta je otišla preko gola Ibrahima Šehića.

I baš kao kod prvog gola Nizozemska nas je i ovaj put žestoko kaznila. Već u narednom napadu domaći su poveli sa 2:0 kada je Berghuis asistirao, a svoj drugi gol na meču postigao je Wijnaldum.

Nizozemska je u 27. minuti postigla i treći gol kada je mrežu našeg tima zatresao Luuk de Jong, ali je sudija svirao ofsajd. No, na usporenom snimku jasno se vidjelo da ofsajda nije bilo, te da su Nizozemci oštećeni u ovom slučaju.

BiH je zaprijetila i u finišu prvog poluvremena kada je šutirao Rade Krunić, ali je Krul bez problema odbranio njegov udarac. U drugom poluvremenu gledali smo otvorenu igru s obje strane i bilo je samo pitanje kada ćemo vidjeti naredni gol.

Nizozemci su opasno zaprijetili u 49. minuti kada je Depay sjajno uposlio Berghuisa, ali Šehić još bolje brani. Dvije minute kasnije pokušao je i Depay, ali Šehić je ponovo siguran.

Ipak, u 55. minuti domaći su stigli do trećeg gola. Dumfries je upisao drugu asistenciju na meču, a ovaj put mrežu Zmajeva zatresao je Depay.

Nakon toga Bajević je odlučio da u igru uvede Prevljaka i Danilovića i to mu se odmah isplatilo. Zmajevi su u 63. minuti uspjeli da smanje na 3:1 kada je Višća asistirao, a gol za naš tim zabio je Prevljak koji je na teren ušao samo dvije minute ranije.

Iako su Zmajevi pokušali da dodatno zakomplikuju situaciju domaćoj ekipi i smanji rezultat na 3:2 to nisu uspjeli. Nizozemci su uspjeli rutinski da sačuvaju prednost i zasluženo na kraju slave.

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.