22.11.2020. 16:50
0
Rutinska pobjeda Sarajeva protiv Olimpika
Fudbaleri Sarajeva savladali su Olimpik rezultatom 2:0 na stadionu Asim Ferhatović Hase u 15. kolu Premijer lige BiH i povećali bodovnu prednost u odnosu na prvog pratioca Željezničar koja sada iznosi sedam bodova.

Od samog početka Bordo tim je imao terensku inicijativu i stezao obruč oko gola Olimpika, a nagrada za takvu igru stigla je u 27. minuti.

Benjamin Tatar je iskoristio nesporazum Đoke Milovića i golmana Adnana Hadžića, presijekao pas i loptu poslao u prazan gol za 1:0.

Prednost Sarajeva udvostručio je Matijas (Matthias) Fanimo u 59. minuti nakon lijepe akcije i asistencije Benjamina Tatara.

Rezultat se do kraja susreta nije mijenjao, pa je Bordo tim upisao 11. pobjedu u Premijer ligi ove sezone i učvrstio se na liderskoj poziciji sa 37 bodova, sedam više od drugoplasiranog Željezničara.

Olimpik je ostao na začelju tabele sa sedam osvojenih bodova, dva manje od pretposljednje Krupe.
 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.