28.11.2020. 14:22
0
Tinejdžer traži da se Maradonino tijelo što prije ekshumira: Dijego je moj otac
Dva dana poslije smrti Diega Maradone, medijima u Argentini javio se Santijago Lara, 19-godišnji mladić iz La Plate, koji tvrdi da je slavni fudbaler njegov otac.


Da bi to bilo dokazano, on je podnio zvanični zahtjev pravosudnim organima da Dijegovo tijelo bude što prije ekshumirano, da bi bio potvrđen identitet tinejdžera.

Prema priči mladića koji tvrdi da mu je Dijego otac, njegova majka Natalija Garat bila je model i imala je vezu sa slavnim fudbalerom. Sa 23 godine ona se razboljela od raka pluća, a tada je svom partner Marselu Lari rekla da je dječakov otac zapravo slavni fudbaler.

Santijago Lara tada je imao tri godine i medijima je otkrio da je jednog dana kao mali vidio u časopisu Maradonin lik i da je tada shvatio da bi mogao da mu bude otac. On to javno tvrdi još od 2016. godine.

Ova priča je izbila u prvi plan i prošle godine, kada je Matijas Morla, Dijegov advokat, priznao da je moguće da je momak Maradonin sin i tada je rekao da će sa svojim klijentom uraditi sve što je potrebno da se sazna istina.

- Veoma me je obradovalo to što je bar Morla prihvatio da sam to što jesam. Kao i uvijek, čekat ću zakonski okvir, izjavio je Lara, koji sada čeka ekshumaciju da i zvanično dokaže svoje tvrdnje, prenosi Mondo.
 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.