29.11.2020. 9:08
0
Odličan rezultat Plivačkog kluba Velež na takmičenju 'Mali delfin' u Banja Luci
Plivački klub "Velež" je ovog vikenda učestvovao na takmičenju na kojem je postigao zavidan rezultat.

U subotu je odražno takmičenje pod nazivom “Mali delfini 2020” u organizaciji Plivačkog kluba “Olymp” iz Banja Luke.

Plivači su bili, shodno godištima, podijeljeni u tri grupe kako bi bilo ispoštovane sve epidemiološke mjere.

Plivački klub “Velež” je predstavljalo šest plivača: Mia Ćorić, Adnan Žmiro, Danis Alikalfić, Nedim Žujo, Omar Dušić i Timam Ramić.

Obzirom da  na ovom takmičenju nije bilo medalja već diploma, naš Klub se može pohvaliti sa ostvarenih tri druga i četiri treća plasmana.

Adnan Žmiro (2006) je imao odličan nastup u Banja Luci. U njemu najdražim discplinama, 50 metara slobodno i 50 metara delfin, bio je dva puta drugi dok je bio treći i na 100 metara mješovito. Adnan je znatno
popravio svoje lične rekorde te zauzeo drugo mjesto u ukupnom poretku plivača u svojoj kategoriji.

Danis Alikalfić (2006) je također imao zapažen rezultat. U disciplini 100 metara slobodno bio je drugi, a treći na 50 metara slobodno i 50 metara leđno. Danis je, popravivši svoja najbolja vremena, pokazao da je
njegovo mjesto u samom vrhu kadetske kategorije bh. plivanja. 

Sjajnu trku na 50 metara prsno imao je Timam Ramić (2006) u kojoj je zauzeo treće mjesto. Iako do plasmana na prva tri mjesta postolja u disciplinama 50 metara slobodno i 50 metara delfin nije puno nedostajalo, Timam je potvrdio svoju odličnu formu i znatno poboljšao svoje lične rekorde.

Nedim Žujo (2006) je bio četvrti na 50 metara prsno dok je dva odlična peta mjesta ostvario Omar Dušić (2006) i to u disciplinama 50 metara leđno i 50 metara prsno.

Mia Ćorić (2004) je iz tehničkih razloga plivala van konkurencije.

Obzirom da je cilj njenog odlaska na takmičenje bilo provjera stanja forme Mia je “položila ispit” jer je u sve tri trke koje je plivala (50 metara delfin, 50 metara leđno i 100 metara mješovito) otplivala brže od očekivanog.

(Patria)

Sport
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.