3.12.2020. 18:55
0
Nove šokantne vijesti o Maradonoj smrti: Bolničarka mu nije smjela prilaziti
Smrt Diega Maradone i dalje je u centru pažnje svjetskih medija. Posljednjih dana uveliko se priča o tome da bi čuveni Argentinac i dalje bio živ da je imao adekvatnu njegu.

Nakon što je bolničarka koja je bila angažovana da u kući brine o stanju čuvenog asa poslije operacije glave  privatnoj kompaniji za koju radi prvo poslala izvještaj da je ujutro "redovno obilazila Maradonu", ali je potom u dva odvojena iskaza istražnim organima rekla da, ipak, uopćee nije to činila, oglasio se i njen advokat.

On je najprije izjavio da je slavni as po dolasku iz bolnice pao, povrijedio glavu, a niko ga potom nije odveo na pregled, a sada je iznio nove šokantne podatke. 

Prema njegovim riječima, ljekari su naredili bolničarki da uopće ne prilazi Maradoni, a kamoli da mu provjerava vitalne životne funkcije.

- Njoj su date direktive vezane za psihijatrijske lijekove, od strane psihijatra, a imala je i jedan razgovor sa ličnim Maradoninim ljekarom. Bila je... da tako kažem, "oslobođena obaveza da bude u kontaktu sa pacijentom", počeo je advokat Bakve priču za lokalni argentinski list.

On je optužio psihijatra, doktoricu koju smatra odgovornim što bolničarka Dajana nije brinula o Maradoni kao što bi to inače trebalo da je slučaj prema svim medicinskim propisima, prenosi aavazov sport.


(Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.