6.12.2020. 18:53
0
Sarajevo nastavil niz bez poraza protiv Borca
Fudbaleri Borca i Sarajeva podijelili su bodove u derbiju 18. kola Premijer lige BiH. Rezultat je bio 2:2. Borac je dva puta vodio, ali je sjajni Fanimo spasio bod gostiju, piše Avaz Sport.

Gosti su propustili dvije velike prilike na otvaranju susreta. Igrala se šesta minuta kada je udarac Anela Hebibovića izblokirala domaća odbrana, a u nastavku je šut Harisa Handžića odbranio Bojan Pavlović. 

Borac je poveo u 19. minuti kada je Almedin Ziljkić postigao vodeći pogodak na asistenciju Jove Lukića.

Bordo tim je do izjednačenja došao nakon sat vremena igre. Nakon ubačaja Handžića, Matijas (Matthias) Fanimo je sjajnim potezom izbacio jednog fudbalera Borca i matirao Pavlovića za 1:1.

Radost gostiju nije dugo trajala budući da je Borac četiri minute kasnije ponovo poveo. Sijevnula je kontra Banjalučana koju je realizovao Stojan Vranješ i svom timu donio novo vodstvo.

Sarajevo je u 72. minuti ostalo s igračem manje nakon što je Hebibović isključen zbog drugog žutog kartona, a prvi je dobio samo dvije minute ranije.

Fanimo je u 85. minuti sjajnim golom drugi put izjednačio rezultat i postavio konačnih 2:2.

Bordo tim je ovom pobjedom osigurao titulu jesenjeg prvaka kolo prije zimske pauze i na prvom mjestu ima 42 boda, šest više od drugoplasiranog Željezničara.

Borac je treći s 10 bodova manje od večerašnjeg protivnika.

(Nermana Crnčalo)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.