14.12.2020. 9:41
0
Blažević: Jako sam pogođen, slomljen zbog smrti Barića, bojim se da sam ja sad na redu
U Zagrebu je u nedjelju u 88. godini preminuo Otto Barić, jedan od najuspješnijih hrvatskih nogometnih trenera svih vremena i bivši selektor hrvatske reprezentacije.

Legendarni "Herr Otto" najveće je uspjehe u karijeri ostvario u Austriji, s Rapidom i Salcburgom, a 2002. godine preuzeo je kormilo hrvatske reprezentacije te "Vatrene" odveo na Euro 2004. No, njegov prvi dolazak na klupu reprezentacije Hrvatske dogodio se 1996. godine kada je priključen stručnom stabu Miroslava Blaževića, uoči historijskog, prvog nastupa Hrvatske na Euru. Trener svih trenera djelovao je slomljeno kad nam se javio, Otto i Ćiro imali su posebnu priču. 

- Jako sam pogođen, slomljen zbog smrti Otta Barića. S druge strane sam sretan da smo imali divan odnos kao kolege. Otto pripada plejadi najvećih hrvatskih trenera kao što su Tomislav Ivić, Bićo Mladinić, Stanko Poklepović, Branka Zebeca, Josipa Kužea.... Eto, odlazimo i mi polako - kazao je tužno Blažević za SN, te dodao:

- Bojim se da sam ja sad na redu...


(Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.