16.2.2021. 13:08
0
"Izbor Peteva bio je farsa, sve unaprijed režirano, nemamo šta tražiti u kvalikacijama"
Bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Ninoslav Milenković smatra da je Sergej Barbarez u nadolazećim kvalifikacijama trebao dobiti priliku ispred Ivayla Peteva.

Iz Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine kao jedini Barbarezov nedostatak naveli su neiskustvo. Uzladna je bila ogromna podrška javnosti i navijača.

- Razlika je biti trener u klubu i trener u reprezentaciji. U klubu se radi svaki dan, konstantno, 24 sata. To donosi određeno iskustvo i svakodnevno se susrećeš sa situacijama koje ne možeš da predvidiš. U klubu dosta trenera se trudi da ispravljaju greške, stvaraju igrače... - rekao je Milenković gostujući u podcastu "Opsajd".

- U reprezentaciji to nemaš vremena. Radiš sa gotovim igračima, najboljim što ta država ima. Svi ti igrači treniraju u svojim klubovima. Kad dođu na okupljanja, ne ostaju mjesec, dva. To je druga vrsta rada. Selektor očekuje gotove igrače i oni 95 posto znaju šta je njihov zadatak - dodaje Milenković i konstatuje da je kompletan izbor novog selektora unaprijed izrežiran.

- Sve je bila farsa, scenario je sto posto bio unaprijed pripremljen, ali su trebale biti odrađene stvari, da se zamažu oči. I prije odluke su znali rješenje.

Nekada požrtvovani defanzivac, sada vlasnik UEFA Pro licence, smatra da u nadolazećim kvalifikacijama za Mundijal bh. tim nema šta tražiti.

- Da se ne lažemo, mi nema šta da tražimo u grupi u kojoj jesmo, da ne dajemo lažnu nadu. Pored ovih ekipa nerealno je da kažemo da ćemo se kvalifikovati na SP u Kataru. Ako gledamo sportski, dešavanja zadnje tri godine, kako igraju te reprezentacije, kako smo mi igrali. Da se ne zaluđujemo. Ako se kvalifikujemo, kapa dolje, povlačim sve što sam rekao - veli Milenković.

On je konstatovao i da je ovo bila idealna prilika da Barbarez dobije priliku na klupi Zmajeva.

- Imamo negativan naboj. Znam šta smo mi proživljavali, Luksemburg, San Marino, Litvanija, kakve smo interakcije imali s navijačima. To utječe na psihu igrača. Svima treba podrška. Krećemo od kulta, da stvaramo nešto pozitivno, što podržava javnost. Da onih koji osporavaju bude što manje Krećemo kvalifikacije u kojima nemamo šta da izgubimo. Ako želiš da Sergej bude, a problem ti je iskustvo, a odlučuješ, pogledaj u kakvoj si grupi. Dovedi ga, nemaš šta da izgubiš. Daj mu prostor da stekne iskustvo koje nema, a ima milion drugih kvaliteta. Kult, pozitiva, atmosfera, da počnemo da ličimo na nešto. Kada krenu i kvalifikacije, daj mu vrijeme da se pokaže. Ne kvalifikujemo se, svakako i ne bismo, nismo ništa izgubili. ali je imao priliku da stekne iskustvo, da se Savez organizuje i onda ulaziš i ciljaš EP za četiri-pet godina.


(Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.