25.2.2021. 20:45
0
Aubameyang spasio Arsenal i odveo Topnike u osminu finala, Molde do velike senzacije u Njemačkoj, Granada izbacila Napoli
U terminu od 19:00 sati odigrano je sedam utakmica šesnaestine finala UEFA-ine Lige Evrope.

Piše: H. Ahbabović

U pitanju su revanš mečevi. Podsjećanja radi, Tottenham je sinoć samo potvrdio rutinski plasman u osminu finala preko Wolsbergera.

Arsenal je u Atini teškom mukom pobijedio Benficu sa 3:2, te se na kraju uspio plasirati u osminu finala. Aubameyang je postigao dva gola, dok je još jedan gol za Topnike postigao Tierney. Goncalves i Silva su bili strijelci za formalne goste u ovom meču.

Shakhtar je u Kijevu pobijedio Maccabi Tel Aviv golom Moraesa, i sa ukupnih 3:0 se plasirao u osminu finala.

Ekipa Moldea napravila je senzaciju u Njemačkoj, jer su sa 2:0 pobijedili Hoffenheim i tako ih izbacili iz Europa lige. Ulland-Andersen je postigao oba gola za goste.

Glasgow Rangers je sa 5:2 pobijedio Royal Antwerp, te se plasirao dalje. Dalje je prošla i ekipa Ajaxa koja je sa 2:1 pobijedila Lille.

Granada je, uprkos porazu u Napolju, izbacila Napoli. Napolitanci su večeras slavili sa 2:1, ali je Granada slavila prije sedam dana sa 2:0.

Villarreal se također plasirao dalje nakon nove pobjede protiv Salzburga. Ovaj put je bilo 2:1.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.