28.3.2021. 20:25
0
Kvalifikacije za Mundijal: Danska s osam golova ispratila Moldavce, sigurna Engleska u Albaniji, Španci tek u nadoknadi protiv Gruzije
Odigrana su još četiri meča drugog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a Španija je zamalo napravila novo neugodno iznenađenje za svoje navijače.

Španci su u prvom kolu na svom terenu ispustili vodstvo protiv Grčke i remizirali, a danas su u posljednjim trenucima preokrenuli u Gruziji.

Gruzija je u posljednjim trenucima prvog dijela povela preko Khviche Kvaratskhelije, a na poluvremenu velike promjene radi Luis Enrique, koje su donijele samo izjednačenje. To je učinio Ferran Torres u 56. minuti. Do kraja ofanziva, a za pobjedu pogađa Dani Olmo duboko u nadoknadi.

Engleska se lako obračunala sa Albanijom u Tirani. Gosti su slavili rezultatom 2:0, a Gareth Southgate je kombinovao sastav i traži dobitnu kombinaciju za Euro na kojem će biti u prva tri favorita za naslov.

Harry Kane je upisao gol i asistenciju, a drugi pogodak postiže Mason Mount.

Danska nastavlja sa sjajnim igrama, a danas je u Herningu stradala Moldavija rezultatom 8:0.

Po dva gola dali su Kasper Dolberg i Mikkel Damsgaard, a po jedan Robert Skov, Marcus Ingvartsen, Mathias Jensen i Jens Styger Larsen.

Armenija je nastavila sa pobjedama i nalazi se na vrhu tabele u kojoj su još i Njemačka, Island i Rumunija od favorita.

Armenci su upravo protiv skandinavske selekcije slavili rezultatom 2:0, a pogađali su Khoren Bayramyan i Tigran Barseghyan, piše SCsport.

(Ajdin Balićevac)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.