2.4.2021. 13:55
0
Sretan rođendan Miralemu Pjaniću
Jedan od najboljih bh. fudbalera danas slavi svoj 31.rođendan.

Miralem Pjanić se može pohvaliti da je talenat za nogomet nasljedio od svog oca, Fahrudina, kojio je bio golman FK Jedinstva iz Brčkog, a potom FK Drine iz Zvornika. 

Kako je s početkom rata sa svojom porodicom otišao u Luksemburg, Pjanić, tada četrnaestogodišnjak, upravo tu započinje svoju fudbalsku karijeru, u Schifflange 95. Nedugo nakon toga odlazi u Francusku gdje sa fudbalskim klubom Metza, 2007. godine potpisuje svoj prvi profesionalni ugovor.

Od tada, Pjanić počinje da piše zaista jednu, i više nego uspješnu, fudbalsku karijeru, a trenutno nastupa za jedan od najboljih nogometnih timova - Barcelonu. 

2008. godine dobija bosanskohercegovački pasoš i oblači dres svoje domovine. Debitovao je 20. oktobra 2008. godine u Zenici na prijateljskoj utakmici protiv reprezentacije Bugarske, a svoj prvi gol za reprezentaciju postigao je 3. marta 2010. godine na Koševu na prijateljskoj utakmici protiv reprezentacije Gane, kada je u 65. minutu pogodio za pobjedu od 2-1.

Pjanić je za reprezentaciju BiH odigrao 100 utakmica i postigao 16 golova.


(Semra Šantić)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.