3.4.2021. 18:58
0
Sarajevo pogotkom Fanima slavilo protiv Širokog Brijega
Prva šansa na utakmici viđena je u sedmoj minuti. Matthias Fanimo je dobio loptu na desnoj strani, izvukao se driblingom na lijevu nogu i fenomenalno pogodio mrežu gostiju iz Širokog.
Fudbaleri Sarajeva slavili su rezultatom 1:0 protiv Širokog Brijega u derbiju 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Mirno se ušlo u meč, a onda iznenada vrhunac uzbuđenja. Prva šansa na utakmici viđena je u sedmoj minuti. Matthias Fanimo dobija loptu na desnu stranu, izvlači se driblingom na lijevu nogu i fenomenalno pogađa mrežu gostiju iz Širokog, piše SC Sport.

Goste taj gol nije obeshrabrio. Naprotiv, već u 10. minuti stigli su do pogotka nakon kornera, ali je on poništen jer je Stipe Jurić faulirao Joachima Adukora u skoku.

Do kraja prvog dijela domaći su više prijetili. Pokušao je Haris Handžić sa lijeve strane, a izblokirani udarac je pogodio vanjski dio mreže, dok je Mešanović šutirao iz okreta pored gola. Rezultatom 1:0 otišlo se na odmor.

U 50. minuti veliku priliku imao je Handžić. Centaršut Pidre bio je sjajan, a napadač Sarajeva glavom loptu prebacuje tik pored stative golmana Miškića.

Mogli su gosti do poravnanja nakon sat vremena igre. Nakon izblokiranog udarca, lopta dolazi do Jurilja koji je driblao u više navrata i na kraju ostao bez pozicije za šut, iako je bio u sjajnoj situaciji.

Sarajevo je moglo riješiti meč i u 71. minuti. Ivan Jukić je neposredno nakon ulaska u igru izašao sam pred Miškića, ali je šutirao direktno u golmana Širokog. Deset minuta prije kraja nevjerovatna prilika za Široki i još bolja intervencija rezerviste Hodžića. Lopta je dolazila do Ikića koji je bio pred praznim golom, ali je Hodžić čudesno reagovao i izbacio loptu došavši sa leđa napadaču Širokog. Rezultat se do kraja nije mijenjao.


(Mirza Kadić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.