22.4.2021. 13:10
1
Izlazak iz Superlige nije besplatan, klubovi moraju platiti ,,penale''
Nakon velikih špekulacija oko Superlige, oglasio se i prvi čovjek takmičenja Florentino Perez.

Predsjednik Real Madria i organizator fudbalskog takmičenja Superliga, Florentino Perez, gostovao je na jednoj lokalnoj radio stanici, te prokomentarisao navode o mogućem gašenju takmičenja, istupanju timova iz istog itd.

,,Tužan sam jer radio na ovome beć tri godine, La Liga je nedodirljiva, ali format Lige prvaka je zastario i zanimljiv je tek posle četvrtfinala. Prošle sezone smo izgubili 650 miliona eura i to pokazuje da format nije dobar. Mi smo napravili Superligu tako da u njoj igraju njavažnije evropske ekipe, gdje se može dobiti više novca. Radili smo dugo na ovome, ali možda nismo predstavili ideju na pravi način.''  rekao je Perez tokom gostovanja na Cadena Ser.


Florentino Perez još dodaje da klubovi ne mogu tek tako napustiti Superligu. Prema ugovoru, vežu ih odgovarajući ,,penali'' čiji iznos nije rekao. Još dodaje da je u posljednih 48h naišao na strašnu agresiju i komentare od čelnika UEFA-e, naglašavajući da su svi klubovi koji su navodno istupili iz takmičenja samo njihova žrtva i pod uticajem predsjednika Aleksandra Čeferina.


(Semra Šantić)

 
1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.