24.4.2021. 16:59
0
Premijer liga BiH: Pobjede Veleža i Slobode
Golove za Velež postigli su Brandao u 22. i Radovac u 50. minuti, dok je strijelac jedinog pogotka za Krupu bio Dujaković u 52. minuti iz penala.
Fudbaleri Veleža i Slobode ostvarili su pobjede u prve dvije utakmice 27. kola M:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Velež je u Vrapčićima pobijedio ekipu Krupe sa 2:1 i probio se na drugo mjesto na tabeli sa samo bodom zaostatka za vodećim Sarajevom koje večeras u derbiju gostuje Zrinjskom.

Golove za Velež postigli su Brandao u 22. i Radovac u 50. minuti, dok je strijelac jedinog pogotka za Krupu bio Dujaković u 52. minuti iz penala.

Velež je od 78. minute ostao s igračem manje nakon što je drugi žuti karton dobio Osmić.

Pobjedu u 27. kolu ostvarila je i Sloboda koja je na Tušnju savladala Mladost iz Doboj Kaknja sa 1:0. Strijelac odlučujućeg gola bio je Predragović u 32. minuti.

U derbiju kola od 19 sati u Mostaru igraju Zrinjski i Sarajevo.

U nedjelju će biti odigrane tri utakmice a sastaju se: 

Tuzla City - Radnik (15.00)
Željezničar - Olimpik (17.00)
Borac - Široki Brijeg (19.00)

Na tabeli vodi Sarajevo s 52 boda, ispred drugog Veleža (51) i trećeg Borca (50). Na dnu tabele su deseti Radnik (21), 11. Olimpik (27) i 12. Krupa s 19 bodova.


(Fena)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.