13.7.2021. 8:20
0
Rashford: Neću da se izvinjavam!
Napadač Manchester Uniteda i engleske reprezentacije Marcus Rashford jedan je od trojice fudbalera selekcije „Tri lava“ koji su bili neprecizni u penal-seriji u finalu Evropskog prvenstva.
Rashford je, baš kao i Jadon Sancho i Bukayo Saka, bio meta rasističkih uvreda na društvenim mrežama poslije poraza od Italije.

Rashford je poslije dugog zaleta šutirao u donji lijevi ugao, ali je pogodio stativu.

"Osjećam se da sam sve iznevjerio. Mislim da sam imao manjak samopozudanja kada sam krenuo da šutnem penal. Pokušao sam da uštedim malo vremena dugim zaletom, ali rezultat naravno nije bio ono što sam želio. Razmišljam o tome – prošlo je 55 godina. Jedan penal. Njih pogađam u snu. Zašto sada nisam uspio? Sve što mogu da kažem je da se izvinjavam – volio bih da je sve drugačije. Pozdravljam svoje saigrače i zahvaljujem im se na podršci. Naše bratstvo je nesalomivo. Ovo je naš zajednički rad – moj uspjeh je tvoj uspjeh", objavio je na društvenim mrežama Marcus Rashford.

Mural u Rashfordovom rodnom gradu Withingtonu je vandalizovan poslije njegovog promašaja u penal-seriji, ali su ga potom Rashfordovi navijači prekrili porukama podrške.

Takvo ponašanje je osudila engleska javnost na čelu sa premijerom Borisom Džonsonom.

"Mogu uvijek da prihvatim kritiku – da je moj penal bio loš, da je trebalo da budem precizniji, ali neću da se izvinjavam za ono što sam i za to odakle sam potekao. Nikada se nisam ponosnije osjećao nego kada sam nosio dres engleske reprezentacije dok me je moja porodica podržavala zajedno sa desetinama hiljada navijača. Cijeli život me kritikuju – da li je to zbog boje kože ili, u posljednje vrijeme, zbog toga kako biram da provodim svoje teme kada nisam na terenu. Ja sam Marcus Rashford. Imam 23 godine i rodom sam iz Withingtona i Whythenshawea– južni Manchester. Nemam ništa drugo osim toga. Hvala vam svima na lijepim porukama podrške. Vratiću se jači. Vratićemo se jači", napisao je Rashford.



(Ajdin Balićevac)
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.