14.10.2021. 20:12
0
FIFA otvorila istragu o incidentima u Tirani i Londonu
Međunarodna nogometna asocijacija (FIFA) otvorila je disciplinsku istragu o navijačkim neredima u dvije kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo u Kataru u utorak, izvijestile su strane novinske agencije.

Mađarski navijači sukobili su se s policijom na stadionu Wembley na utakmici I-grupe između Engleske i Mađarske nakon što su htjeli uhapsiti navijača koji je rasistički uvrijedio zaštitara.

U drugom meču u I-grupi između Albanije i Poljske došlo je do nereda nakon pogotka koji je postigao Karol Swiderski u 77. minuti. Domaći tim je nakon ovog gola počeo bacati predmete na teren, pa je francuski sudija Clement Turpin prekinuo meč na više od 15 minuta.

"Nakon što je pregledala snimke i analizirala događaje, FIFA je pokrenula disciplinski postupak zbog incidenata u Londonu i Tirani", saopćila je FIFA u saopćenju za javnost.

"Još jednom, FIFA oštro osuđuje takve incidente i naglašava nultu toleranciju prema nasilju i svim oblicima diskriminacije."

U julu je FIFA kaznila Mađarski nogometni savez s dvije utakmice odigrane pred praznim tribinama zbog neprimjerenog ponašanja navijača na utakmicama Evropskog prvenstva u Budimpešti i Münchenu.

(FENA)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.