23.10.2021. 22:34
1
Postavljanje spomen ploče na prostorijama sportskog centra FIS
Dana, 24. oktobra 1946. godine u velikoj dvorani Fiskulturnog doma u Sarajevu (popularni “FIS”), došlo je do spajanja Omladinskog sportskog društva “Sloboda” i Radničkog sportskog društva “Udarnik” u novo društvo, zvanično nazvano Sportsko društvo “Torpedo”, koje je naredne godine dobilo ime koje nosi i danas – Fudbalski klub Sarajevo.

U čast toga, kao jedna od aktivnosti vezanih za obilježavanje 75 godina postojanja  Fudbalskog kluba Sarajevo planirano je i postavljanje spomen ploče na prostorijama  sportskog centra FIS u nedjelju, 24. otkobra sa početkom u 12 sati. 

Prisutnima će se obratiti pojedine zvanice, nakon čega će uslijediti svečani dio otkrivanja spomen ploče od strane Vahidina Musemića i Damira Maglajlića.


(Amer Mujezinović)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.