26.10.2021. 22:07
0
Više od 90 posto cijepljenih u prve dvije njemačke lige
Stopa procijepljenosti među igračima, trenerima i ostalom osoblju u njemačkoj Bundesligi i Bundesligi 2 iznosi više od 90 posto, objavila je Njemačka nogometa liga (DFL).

DFL je navela da se ovaj broj temelji na dobrovoljnim informacijama klubova, a DFL nema podatke o pojedinim osobama, te njihovom statusu cijepljenja i vrsti cjepiva.

"DFL preporučuje cijepljenje protiv koronavirusa i više puta je jasno iskazao ovaj stav pokrenuvši kampanje o važnosti cijepljenja u borbi protiv koronavirusa," navodi Upravljačko tijelo prve dvije njemačke nogometne lige.

U Njemačkoj se posljednjih dana vodi rasprava nakon što je branič njemačke vrste i Bayerna Joshua Kimmich izjavio kako još nije cijepljen protiv covid-a 19.  Kimmich se ogradio od onih koji negiraju postojanje koronavirusa i antivaksera, ali je istaknuo kako se još nije spreman cijepiti iz zabrinutosti zbog potencijalnih dugoročnih rizika.

"Brinu me potencijalne dugoročne posljedice cjepiva, odnosno nedostatak studija o njima. Svjestan sam svoje osobne odgovornosti, pridržavam se higijenskih mjera i testiram se svaka dva do tri dana, rekao je Kimmich za Sky Sport,.

Njegov stav nailazi na brojne kritike među zdravstvenim radnicima, političarima, ali i nogometašima.  Njegov suigrač Thomas Muller istaknuo je kako kao Kimmichov prijatelj prihvaća njegovu odluku, ali kao suigrač smatra kako bi bilo bolje da se cijepio.

Slično razmišlja i legenda kluba Karl-Heinz Rummenigge.  "Bio sam iznenađen kada sam saznao da nije cijepljen," kazao je za njemačke medije.

"Međutim, uvjeren sam kako će i on uskoro biti cijepljen" dodao je Rummenigge koji je istaknuo kako se Kimmich pridržavao protokola i “ponaša vrlo odgovorno” te da se testira svaki drugi dan, prenosi Hina.


(FENA)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.