5.11.2021. 12:12
0
Xavi Hernandez novi trener Barcelone
Xavi Hernandez novi je trener Barcelone.

Bivši veznjak katalonskog kluba vraća se na Nou Camp, gdje će ostati do 2024. godine. Objavio je to katarski Al-Sadd, klub koji je Xavi prethodno trenirao.

- Barcelona je platila izlaznu klauzulu predviđenu ugovorom. Dogovorimo smo saradnju s Barcelonom u budućnosti. Xavi je važan dio historije Al-Sadda i želimo mu uspjeh. Prije nekoliko danas obavijestio nas je da želi otići u Barcelonu upravo u ovom trenutku, zbog kritične faze kroz koju prolazi njegov matični klub. Mi to razumijemo i odlučili smo da mu ne budemo prepreka na putu - saopćio je klub iz Dohe.

Xavi će navodno zarađivati manje nego u Kataru, a Barcelona je platila pet miliona eura za raskid ugovora.

Očekuje se da će Xavi u Barcelonu doputovati tokom vikenda, a da će službeno biti predstavljen u ponedjeljak.

(Ajdin Balićevac)

 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.