20.11.2021. 21:11
1
Lionel Messi postigao prvi gol u Ligue 1
Lionel Messi je postigao svoj prvi gol u Ligue 1 dok je Pari Sen Žermen sa 10 igrača pomjerio 13 poena prednosti na vrhu sa kasnim nadigravanjem i pobedio Nantes.

Kylian Mbappe je rano doveo PSG-u u vodstvo, ali su domaćini smanjeni na 10 igrača kada je golman Keylor Navas potrčao iz svog peterca i faulirao Ludovica Blasa.   Nantes je izjednačio preko leđa Randala Kolo Muanija, ali su ga nakaradni autogol Dennisa Appiaha i odmjereni šut Messija pobijedili, prenosi BBC.


Pobjeda je bila 12. Les Parisiensa u 14 ligaških utakmica i izgledalo je kao rutinska stvar nakon što su dominirali u prvom poluvremenu, podstaknuti Mbappeovim otvaranjem u drugoj minuti.   Međutim, golman Nanta Albon Lafont zadržao je goste u igri nizom obrana kako bi osujetio Messija i Neymara prije nego što je njegov suprotni broj Navas ugledao crveno zbog nepromišljenog naleta krvi.

Njegova zamjena Sergio Rico, uveden za Neymara, dobro je obranio Muanijev udarac glavom, ali nije mogao spriječiti improvizirani skok napadača Nantesa.   Ali Appiahovo presretanje dodavanja Messija prešlo je preko Lafonta sa 20 jardi prije nego što je bivši playmaker Barcelone - čija su tri prethodna gola PSG-a postignuta u Ligi prvaka - slomio njegovu domaću patku u svojoj šestoj utakmici Ligue 1.


(Amer Mujezinović)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.