25.11.2021. 22:37
0
Hoće li Ivaylo Petev, iza kojeg su najlošije kvalifikacije u historiji BiH, i dalje biti selektor reprezentacije BiH?
Iako će Izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine analizirati izvještaj selektora našeg državnog tima Ivajla Peteva (Ivaylo) 9., 10. ili 11. decembra (sjednica još nije zvanično zakazana), konačnu odluku u vezi sa sudbinom bugarskog stručnjaka na klupi „Zmajeva“ najvjerovatnije ćemo saznati tek nakon novogodišnjih praznika, saznajemo u Fudbalskom savezu RS, prenosi Sport Avaz
- Iako će jedan Izvršni odbor FSBiH zasjedati sredinom decembra, tek nakon američke turneje i novogodišnjih praznika znat će se sve, odnosno mnogo toga. Do tada neće biti ništa - kazao nam je izvor iz FSRS.

Naša reprezentacija će, podsjetimo, 18. decembra u Los Anđelesu odigrati prijateljsku utakmicu sa selekcijom SAD.

- Izvršni odbor će donijeti svoj stav nakon analize izvještaja selektora Peteva - rekao je potpredsjednik NSBiH Irfan Durić za „Avaz“ te dodao:

- Teško mi je sada da dajem neki svoj sud, privatno ili službeno. Inače, narednu sjednicu Izvršnog odbora, koja će, sigurno, biti prije odlaska u Ameriku, još nismo ni definirali. A nagovještaja ima.

Ni nakon insistiranja nismo uspjeli saznati Durićevu ocjenu rada selektora Peteva.

- Ne, ne bih ništa prejudicirao. Ne volim to raditi, danas sud može biti ovakav ili onakav, kao i konačna odluka. Kako se donese odluka na Izvršnom odboru, nakon analize materijala, tad ćemo moći razgovarati o svemu... Naravno, razmatrat ćemo izvještaj selektora, ali i sve drugo, odnosno svu problematiku cjelokupnog kvalifikacionog ciklusa za Svjetsko prvenstvo 2022. godine. U našoj raspravi vjerovatno će se izroditi i kvalitetna konačna odluka. A sada da ja nešto individualno (pro)ocjenjujem, mislim da je i malo rano - zaključio je Durić.

Inače, selektor Petev, koji je pod ugovorom s NSBiH do januara 2023. godine, naš državni tim vodio je u ukupno 11 utakmica i ostvario dvije pobjede, pet remija i četiri poraza. Indeks uspješnosti 1 (broj osvojenih bodova podijeljen s brojem utakmica). Lošiju statistiku od sadašnjeg selektora naše reprezentacije imali su samo Dušan Bajević, koji je u osam utakmica osvojio samo dva boda (dva remija i šest porata, uz indeks uspješnosti 0,25) te Džemaludin Mušović (0,71).

Također, Meho Kodro ima indeks uspješnosti 0,5, ali je on samo u dvije utakmice vodio naš državni tim (remi i poraz).

Mehmed Baždarević (indeks uspješnosti 1,92), Mišo Smajlović (1,73), Safet Sušić (1,59), Miroslav Blažević (1,53), Robert Prosinečki (1,50), Fuad Muzurović (1,28), Blaž Slišković (1,19) i Faruk Hadžibegić (1,14) su smijenjeni nakon boljih rezultata od Peteva.

Također, Muzurović, koji je u dva navrata vodio naš državni tim, u prvom mandatu je smijenjen kada je imao isti indeks uspješnosti (1) kao i selektor Petev.

Našu reprezentaciju jednu utakmicu vodio je i Denijal Pirić, koji ima indeks uspješnosti 3.


(H. Ahbabović)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.